Velkommen til Hurtigligaen

Torsdag 25. januar starter Hurtigligaen hos Stjernen opp igjen. På denne torsdagen og (nesten) hver torsdag fram til sommeren arrangeres det hurtigsjakkturnering hos oss i Seilduksgata 11.

Hver kveld spiller vi 5 runder med betenkningstiden 10 min. + 5 sek tillegg pr. trekk pr. spiller pr. parti. Alle spiller i samme gruppe, men vi benytter et spilleoppsett som heter aksellerert sveitser – dette betyr at alle møter motstandere som er nær sitt eget nivå gjennom kvelden.

Alle er velkommen, man trenger ikke å være medlem i noen sjakklubb eller å ha spilt i turnerninger før, det eneste vi krever er at du vet sånn cirka hvordan brikkene flyttes! Startavgift for medlemmer og førstegangsbesøkende er kr 50,-, for besøkende kr 100,- per kveld. Kaffe er inkludert i prisen.

Påmelding gjøres i lokalet på spillekvelden. Den åpner 18.30 og stenges 18:50. Spillestart er klokka 19:00, og dette er vi ganske strenge på! Det betyr at spillere som kommer for sent kan avvises, men normalt kan forsentkommere delta fra runde 2 med WO-remis i runde 1. Premieutdeling pleier å være senest 22:00, men dette er litt avhengig av deltagerantall – og om det er mange som bruker veldig lang tid på å prøve å vinne remissluttspill 🙂

Vi premierer i ratinggrupper. Dette betyr at hele feltet deles inn i grupper basert på rating, slik at det er maksimalt 10 spillere per gruppe. Vinneren av hver ratinggruppe får 200,-, mens vinneren totalt får med en hundrelapp ekstra hjem.

Hver torsdag er en frittstående turnering som premieres separat, men i tillegg inngår 15 av turneringene i selve Hurtigligaen. For hver spiller så er det 10 beste resultatene som teller i sammendraget. Her er det 5 klasser som det premieres i, hvilken klasse du konkurrerer i er basert på ratingen din ved starten av ligasesongen. Stjernen har sin egen interne hurtigsjakkrating, og spillerne plasseres basert på denne. Nye spillere får sin internrating satt til prestasjonsratingen i sin første turnering, denne bestemmer da hvilken sammenlagtklasse vedkommende står i ut sesongen.

Sammenlagtklassene er som følger:
Klasse 1: (1800 og over)
Klasse 2: (1600 – 1799)
Klasse 3: (1450 – 1599)
Klasse 4: (1250 – 1449)
Klasse 5: (under 1250)

Relevante linker:
Mer om Hurtigligaen /  Terminliste / Sammendrag av sesongen / Sammenlagtliste våren 2024

Velkommen!