NM i sjakk 2013 – runde 7

Landsturneringen i Sjakk 2013 på Lillehammer er ferdig med runde syv, og to spennende runder gjenstår. Her er en liten oppsummering:

Klasse Mester
Klubbens formann, Mesterspiller Aslak Haanshuus, får  kjørt seg. Han har dessverre hatt en del stang ut i den tøffe mesterklassen, og etter syv runder står han bokført med to remiser og en 35-plass.

Klasse 1
Ingen spillere fra Stjernen i denne klassen, og etter syv runder leder Black Knights-duoen Øystein Andersen og Jørn Snellingen.

Klasse 2
På Lillehammer har spillerne i klasse to blitt så redde for Guttorm Andersen at de tilbyr remis etter fem trekk. Eventuelt var dagens motstander, torsdag 4. juli runde syv, så sliten at han bare ville hjem og sove. Uansett er Guttorm langt foran skjema – han vinner med både svarte og hvite brikker, og har bare ett tap når Landsturneringen nærmer seg slutten.

Nyopprykkede Harald Mottang har også vist at han ikke er en kasteball i klasse to. Han hadde en pangstart med en seier og to remis, men på de påfølgende rundene ble det tre tap og en remis.

Klasse 3
I klasse tre har John Olav Kroken 5 poeng etter syv partier og er relativt fornøyd med en 7.plass og halvpoenget bak ledertrioen. I kjent stil har han også denne turneringen avslått remiser for så å styre sikkert inn i tapte sluttspill.

Oddvar Kristiansen ligger med 4 poeng, Yngve Lindsjørn med 3,5 poeng.

Senior Klasse A
Per Omtvedt har 4 poeng etter runde syv, mens Leif Kverndal og Svein E. Ruud ligger på 3 poeng.

Senior Klasse B
Leif Gulliksen ligger som nummer to blant topptrioen med sine 5,5 poeng. Han har allerede vunnet mot nummer 1 og spilt remis mot nummer 3 på listen, og oppnåd en ratingprestasjon på gode +200 så langt. Vi håper på klasseseier!

20130704_123157

(Foto: Kroknikov)

Alle resultater ligger på Turneringsservice Sjakk NM 2013 (enkelte partier er lagt ut)

2 thoughts on “NM i sjakk 2013 – runde 7

 • 04/07/2013 at 18:28
  Permalink

  Veldig hyggelig turnering og morsomt med Leif, John O. og Guttorm som er i tetstriden!

  For min egen del er matraet nå «Lutring gjennom lidelse»! Slik sett er det bare å se frem til NM i lynsjakk i morgen der Mester blir slått sammen med Eliteklassen.. Holy smoke.

 • 04/07/2013 at 22:56
  Permalink

  Håper du reiser kjerringa i de 2 siste rundene Aslak!

  Det er nok utrolig tøft å debutere i mesterklassen, med så mange rutinerte spillere. Ser jo at din siste motstander, Askild Bryn (som nylig fikk 6 av 6 i seriesjakken for VIF) heller ikke har gjort det så mye bedre.

  Snakkes.

Comments are closed.