198 spillere deltok i Hurtigligaen i høst, men best av alle var Ludy Sousa

Hurtigligaen sammenlagt høsten 2017

Vårens sesong med 177 deltakere var solid rekord. I høst ble den igjen gruset da nesten 200 spillere fant veien til Stjernen i høstens hurtigligasesong!

Finalen

57 spillere møtte til siste runde i hurtigligaen. FM Johannes Haug tok sesongens 4. seier i hurtigligaen, men deltok ikke på nok turneringer og endte på en 8. plass i sammendraget. FM Lucas Ranaldi tok 2. plassen, men heller ikke han hevdet seg i sammendraget. Serif Music har hatt litt fravær i høst, men kom tilbake med et smell og en suveren 4. plass og ratinggruppe 2-premie. Mens Oddbjørn Ørsnes tok ratinggruppe 3-premien.

Ludy Sousa. Foto: Kristoffer Gressli

Etter en høst i gruppe A, tok Jonas Bernstein en visitt i gruppe B og gjorde rent bord. Med 5 av 5 var han suveren vinner i denne gruppa foran Louis Khoo-Thwe og Bendik Mjaaland. Sistnevnte tok ratinggruppe 4-premien.

Resultater på TurneringsService

Jevnt sammenlagt

Med 198 spillere og et snitt på 58 spillere hver kveld, har kampen om sammenlagtpremiene aldri vært hardere.

Stjernens egne Ludy Sousa tok Gruppe A med relativt god margin til Kjell Børre Grebstad og Bertil Svendsen. Lenge så det ut til at de unge talentene FM Johannes Haug, FM Lucas Ranaldi og Elham Abdrlauf kunne hevde seg i teten, men de kom litt for sent og deltok i litt for få turneringer til å hevde seg helt i teten.

Sigurd Loe Grøver. Foto: Kristoffer Gressli

I gruppe B startet bimedlem Sigurd Loe Grøver (SMPOAÅ) seint, men han kom sterkt på slutten. Sammenlagt vant han 1 poeng foran Daniel Hagos og Juan-Carlos Reuda Kjeldsen. Vidar Andreassen tok 4. plassen poenget bak Hagos og Kjeldsen.

Gruppe C var spennende helt til nest siste runde hvor Rune Justad ble tilskuer til at han vant gruppe C når Odd Ristesund slo David Luangtep Vangen. Dermed var gruppeseieren endelig sikret for Stjernen-veteran Justad. Dermed ble David henvist til 2. plass sammenlagt mens Carlos Barrientos tok 3. og Ristesund tok 4.

Erik Grindbakken i Sjakk-NM 2017. Foto: Kristoffer Gressli

Gruppe D var avgjort før siste runde med Erik Grindbakken som vinner. Han tok dermed et besøk i Gruppe 1 i siste runde. Gjennom hele jula kommer vi til å lure på om Grindbakken neste sesong vil spille i Gruppe 1 eller Gruppe 2. 2. plassen tok Carl Fredrik Enevold mens Nicholas Bergh tok en sterk 3. plass, trass kun 9 oppmøter.

Relativt ferske Vetle Danielsen var suveren i gruppe E når han først fikk opp dampen. 3 av de 4 første rundene han spilte ble strøket, og det toppet seg nok da han tok 5 av 5 i runde 11. Eirik Jønsberg, Daniel Kafkas og Sefik Maksumik hang lenge med, men Danielsen ristet dem av seg på oppløpet.

I gruppe E var det lenge en kamp mellom Jaran Olsen og Felipe Longe. Men Jaran Olsen hadde en så sterk start at Felipe aldri klarte å ta igjen forspranget. Dermed får Jaran en ekstra klem på premieutdelingen som den mest suverene gruppevinneren med hele 5 poeng ned til andreplassen.

Vi gratulerer alle vinnerne, men vil også ta en ekstra runde applaus til alle som har møtt alle 15 hurtigligaer: Alexander Pena, Finn Egeland, Daniel Hagos, Rune Justad, Odd Ristesund, Erik Grindbakken, Carl Fredrik Enevold, Svein Th. Sivertsen.